Studentprojekt och forskning hos Snösvängen

En bransch i behov av ny kunskap

Vinterväghållningsbranschen har kritisk betydelse för vitala samhällsfunktioner. Trots detta är den officiella branschfaktan relativt diffus. För att kunna leverera marknadsledande service är ett av Snösvängens strategiska mål att kartlägga branschen och utveckla sin kompetensbank. Snösvängen har bland annat etablerat samarbeten med den akademiska världen och initierat projektarbeten/exjobb/forskningsuppdrag inom olika discipliner. Detta ger möjlighet till tvärvetenskapliga synergier och öppnar dörrar för innovation. 

 

Möjligheter för dig som är student

Snösvängen är ett företag i stark tillväxt. Att trygga tillväxten av kompetent arbetskraft är en av våra absolut viktigaste framgångsfaktorer och vi arbetar därför aktivt för att stärka kontakten med studenter.

Vi erbjuder goda möjligheter till sommarjobb, praktikplats och till viss del även ex-jobb.

Vi vill arbeta långsiktigt med studentrelationer, där målsättningen är att studenter börjar med sommarjobb inom företaget för att sedan fortsätta med praktik och möjligt ex-jobb. Vi erbjuder dig en möjlighet att komplettera dina teoretiska kunskaper med praktiska erfarenheter och vi sätter stort värde i att ge dig en bra handledning så att din tid hos oss ska bli både utvecklande och berikande.

Praktikplats

Praktikplats erbjuds i första hand till studenter på universitet med inriktning mot civilingenjörsutbildningar kring Väg och Vattenbyggnad, Hållbar energiteknik, Industriell ekonomi, Industriell miljö- och processteknik. Vi erbjuder även praktikplatser till dig som studerar på en KY/YH utbildning.

Vi erbjuder praktikplatser inom exempelvis produktion, miljö, teknik, inköp, kalkyl, ekonomi och utveckling. Vi välkomnar eget initiativ kring eget förslag för praktikinriktning.

Examensarbete och forskning

Ditt examensarbete anser vi är viktigt på flera sätt. Det är inte bara en del av din utbildning, det är din språngbräda ut i arbetslivet. För vår del är det ett sätt att möta en framtida medarbetare.

Vi tar emot ett begränsat antal ex-jobbare året runt och sätter stort värde på att hitta examensarbeten som är skarpa och verklighetsbaserade för att maximera nyttan av ditt arbete. Vi värdesätter studenters egna idéer och förslag gällande ex-jobb.

Din ansökan ska innehålla:

 • CV
 • Personligt brev
 • Betyg från hittills avklarade studier
 • Beskrivning av idé alternativt önskad inriktning, tidsperiod och lokalisering på ditt sommarjobb/praktikplats/ex-jobb.

Skicka in din ansökan enligt formuläret nedan.

Kontakta oss

Fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med Snösvängen


  Ladda upp cv


  Ladda upp personligt brev


  Ladda upp betyg  Godkänner du att vi tar emot och lagrar dina uppgifter i enlighet med GDPR? Integritetspolicy
  Ja(För att skicka formuläret måste du klicka i rutan)  Kontakta Snösvängen

  OBS! Snösvängens.se:s tjänster är endast riktade mot företag; inte t.ex. bostadsrättsföreningar och vägsamfälligheter.

   ×